KARBANÁTKY SE SÝREM A HOŘČIČNOU MAJONÉZOU
Karbanátky patří společně s řízky mezi typické české "výletní jídlo." Já karbanátky miluji, a tak Vám přináším recept na ty moje.
Budete potřebovat:
- 0,5 kg mletého masa (mix hovězího a vepřového)
- 100 g strouhaného ementálu
- 2 vajíčka
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce majoránky
- 1 malou červenou cibuli
- sůl, pepř
- strouhanka
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce dijónské hořčice
- sůl, pepř
Maso, sýr, vajíčka a strouhanku dáme do větší misky a společně pořádně promícháme (nejlépe rukou). Přidáme nadrobno nakrájenou červenou cibuli, prolisovaný česnek a pořádně osolíme a opepříme.
Namočíme si ruce a tvoříme malé placičky, které uprostřed "uplácneme" více než na okraji. Vzniklé placičky obalíme ve strouhance a pečeme na oleji na pánvi.
Mezitím promícháme všechny suroviny na hořčinou majonézu.
Mezitím promícháme všechny suroviny na hořčinou majonézu.
Podáváme s kyselými okurkami, hořčičnou majonézou a chlebem.
0 komentářů