KARBANÁTKY SE SÝREM A HOŘČIČNOU MAJONÉZOU

by - 12:08

Karbanátky patří společně s řízky mezi typické české "výletní jídlo." Já karbanátky miluji, a tak Vám přináším recept na ty moje.



Budete potřebovat:

  • 0,5 kg mletého masa (mix hovězího a vepřového)
  • 100 g strouhaného ementálu
  • 2 vajíčka
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce majoránky
  • 1 malou červenou cibuli
  • sůl, pepř
  • strouhanka
Na hořčičnou majonézu:

  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce dijónské hořčice
  • sůl, pepř

Maso, sýr, vajíčka a strouhanku dáme do větší misky a společně pořádně promícháme (nejlépe rukou). Přidáme nadrobno nakrájenou červenou cibuli, prolisovaný česnek a pořádně osolíme a opepříme. 
Namočíme si ruce a tvoříme malé placičky, které uprostřed "uplácneme" více než na okraji. Vzniklé placičky obalíme ve strouhance a pečeme na oleji na pánvi.
Mezitím promícháme všechny suroviny na hořčinou majonézu.

Podáváme s kyselými okurkami, hořčičnou majonézou a chlebem.


Možná hledáte

0 komentářů