Stránky

9.3.17

PAŽITKOVÁ POMAZÁNKA

Jakmile se začne jaro probouzet, začnou se mi měnit chutě. Už tak často nemám chuť na nějakou pořádnou "flákotu", místo toho si začnu dávat více čerstvé zeleniny a pomazánek....a pažitková je má nejoblíbenější...Snažím se mít pažitku stále v kuchyni v květináčku za oknem, a když už nevím "co by", popadnu tvaroh, smetanu, čerstvý chléb nebo rohlík a pažitce udělám "nový sestřih".....Mňam....

Budete potřebovat:
  • 250 g měkkého tvarohu v "alobalu"
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • pažitka
  • čerstvé pečivo
Recept je úplně jednoduchý. Vyšleháte tvaroh se smetanou (můžete použít více i méně smetany, záleží, jak máte rádi pomazánky husté), osolíte a přimícháte nadrobno nakrájenou pažitku. Pokud opravdu hodně spěcháte, můžete tvaroh v kostce vyměnit za tvaroh ve vaničce,smetanu vynechat a jen promíchat se solí a pažitkou.

...POZOR...čerstvé pečivo je základ!!!!

Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat