TAGLIATELLE S MLETÝM MASEM A RAJČATY
Těstoviny vařím v podstatě každý týden. Já je miluju a přítel taky - jen nesmí být tvar kolínek, ty prý jsou jen pro prasata :-D...tak nevím no, já třeba zbožňuju rajskou s kolínky....Z práce jezdím až kolem 5 a večer už se mi u plotny nechce stát moc dlouho, ale tato omáčka je velmi rychlá
Budete potřebovat:
- 0,5 kg mletého masa (používám mix hovězího a vepřového)
- 2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 3 lžičky mleté sladké papriky
- plechovku krájených rajčat
- 1 malý rajčatový protlak
- 1 lžíce sušeného oregana
- 1 lžíce sušené bazalky
- sůl, pepř
- cukr dle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- těstoviny k podávání
V kastrůlku rozpálíme olivový olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Cibulku osmažíme do zlatohněda a přidáme mleté maso. Maso lehce opečeme, přidáme prolisovaný stroužek česneku, mletou papriku, rajčatový protlak a zhruba 3 minuty smažíme. Musíme pořád míchat, paprika a protlak se nesmí připálit, jinak by zhořkly. "Zalijeme" plechovkou krájených rajčat a podlijeme ještě trochou vody (většinou to dělám tak, že "vyklopím" plechovku, prázdnou naplním zhruba do 1/3 vodou a zakarbluju - tím využiju i zbytek šťávy, která zůstala po stěnách plechovky).
Nechám dusit zhruba 20 minut, případně podlévám vodou. Omáčka ale nesmí být příliš řídká.
Nakonec osolím, opepřím, přisypu bazalku a oregano a dochutím cukrem (nemusí být, ale my máme rádi sladší omáčku).
Podáváme s těstovinami.
Dobrou chuť!
0 komentářů