Tento skleničkový dezert je rychlý, dobrý, hodně sladký a čokoládový. Není to žádný lehký dezert, ale opravdová kalorická bomba....ale výborná
Budete potřebovat:
– 3 kelímky smetany ke šlehání (200 ml, min. 31 %)
– 500 g mascarpone
– 3 balíčky vanilkového cukru
– 200 g čokolády na vaření
– kakao na ozdobu
1 a půl kelímku smetany ke šlehání zahřejeme a přidáme na kostičky nalámanou čokoládu. Zahříváme (ale nevaříme!) a mícháme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Necháme lehce vychladnout.
Zbylou smetanu vyšleháme společně s mascarpone a vanilkovým cukrem do krému. Tento krém si rozdělíme do dvou mističek. Do první poloviny vmícháme 6 lžic rozpuštěné čokolády a rozdělíme do skleniček. Poté přidáme vychladlý čokoládový krém. Nakonec přidáme bílý mascarponový krém a jeho vršek poprášíme kakaem.
Dobrou chuť!
0 komentářů