V létě je všude spousta čerstvého ovoce - v obchodech, na farmářských trzích, stánkaři stojí i u silnic, začínají samosběry. Ti šťastnější si mohou vypěstovat ovoce doma na zahrádce. Mě se teď sešla doma bedýnka jahod a borůvek, a tak jsem se rozhodla udělat nějaký rychlý lehký dortík.
Budete potřebovat:
Na korpus:
– 4 vejce
– 70 g moučkového cukru
– 65 g polohrubé mouky
– 1 lžička prášku do pečiva
– 1 lžíce kakaa
Na dokončení:
– 2 zakysané smetany
– 3 lžíce krupicového cukru
– čerstvé ovoce
Troubu předehřejeme na 180°C. Vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Mouku, kakao a prášek do pečiva společně promícháme a prosejeme přes sítko. Bílky vyšleháme do polotuhého sněhu. Sypkou směs přidáme k vyšlehaným žloutkům, lehce promícháme a poté přidáme sníh z bílků a už jen lehce stěrku promícháme, aby se vše spojilo. Dáme do trouby a pečeme zhruba 20 minut. Samozřejmě kontrolujeme špejlí.
Mezitím promícháme zakysanou smetanu s cukrem a nakrájíme si připravené ovoce. Vychladlý korpus potřeme silnou vrstvou smetany a dozdobíme ovocem. Dáme do lednice a necháme alespoň 2 hodiny ztuhnout.
Dobrou chuť!
0 komentářů