KRŮTÍ NA KARI S RÝŽÍ

Drůbeží maso máme moc rádi a často ho děláme. Tentokrát jsem měla chuť na rýži, tak jsem připravila krůtí na kari se smetanou. Jídlo je rychle hotové, takže ho můžete udělat, i když přijdete pozdě večer domů.


Budete potřebovat:
– 400 g krůtích prsou
– 2 malé cibule
– půlku červené papriky
– 3 lžičky kari koření
– 1 lžičku dijónské hořčice
– 1/2 litru drůbežího vývaru
– 1/2 kelímku smetany ke šlehání
– sůl, pepř
– jíšku
– rýži jako přílohu

V hrnci či hlubší pánvi rozehřejme trochu oleje a přidáme na drobno nakrájenou cibulku. Orestujeme do zlatohněda a přidáme na menší kostky nakrájené krůtí maso. Maso necháme zatáhnout, přidáme na drobno nakrájenou červenou papriku, lžíci dijónské hořčice a pořádně promícháme. Zasypeme kari kořením, necháme chvilku společně osmahnout a zalijeme vývarem. Vaříme zhruba půl hodinky. Osolíme, opepříme a přilijeme smetanu ke šlehání. Vaříme ještě zhruba 15 minut, dokud smetana nezhoustne (případně můžeme zahustit jíškou).
Podáváme s rýží a posypané petrželkou.

Dobrou chuť!




Možná hledáte

0 komentářů